
Chili Beans
lær hvordan du lager smakfulle chili beans med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør eller hovedrett for en krydret og mettende måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper tørkede pintobønner
- 1 hammebånd
- En 15-unse boks med tomatsaus
- 1/4 kopp chilipulver
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 til 3 spiseskjeer hvit eddik
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Skyll bønnene i kaldt vann, og fjern eventuelle steiner eller partikler. Legg dem i bløt i kaldt vann i 6 til 8 timer.
- 3Sil av vannet og legg bønnene i en stor kjele sammen med skinkeleggen; dekk med ferskvann slik at det er 5 cm over bønnene. Tilsett tomatsaus, chilipulver, brunt sukker, hvit eddik, hvitløk, løk, 1 spiseskje salt og 2 teskjeer pepper.
- 4Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke. Tilsett litt mer væske hvis nivået blir for lavt, og la det småkoke til bønnene er møre, ca. 3 til 4 timer. Smak til og juster med mer salt og pepper etter behov.