
Persisk pistasj- og kardemommskake
Lær hvordan du lager deilige persiske pistachio og kardemomme thins, perfekte som snacks eller dessert. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered en bakeform på 28 x 20 x 4 centimeter ved å kle den med bakepapir.
- 22. Bland sukker og kardemomme i en liten bolle, og rør sammen med en skje.
- 33. Pisk eggehvitene i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til de er stive. Tilsett sukker blandingen (en spiseskje av gangen) og pisk til eggehvitene er tykke og blanke.
- 44. Vend inn melet, saltet og pistasjnøttene med en slikkepott for å blande.
- 55. Fordel blandingen jevnt i den forberedte formen.
- 66. Stek i ovnen i 30 minutter, til den er fast å ta på og toppen er gyllen. La den avkjøle i 10 minutter på en rist.
- 77. Reduser ovnstemperaturen til 135 grader Celsius.
- 88. Med en elektrisk kniv eller en veldig skarp kniv, skjær tynne skiver (ca. 0,6 cm tykke og 18 cm lange) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 99. Stek i ytterligere 20–25 minutter, eller til de er sprø, tørre og faste.
- 1010. Oppbevar i lufttett beholder.