Persisk pistasj- og kardemommskake

Persisk pistasj- og kardemommskake

Lær hvordan du lager deilige persiske pistachio og kardemomme thins, perfekte som snacks eller dessert. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp sukker (sukker)
  • 2 teskjeer malt kardemomme
  • 6 eggehviter
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/4 teskje salt
  • 1 kopp skrelte, usaltede pistasjoner, 3/4 kopp grovhakket, 1/4 kopp finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered en bakeform på 28 x 20 x 4 centimeter ved å kle den med bakepapir.
  2. 2Bland sukker og kardemomme i en liten bolle, og rør sammen med en skje.
  3. 3Pisk eggehvitene i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til de er stive. Tilsett sukker blandingen (en spiseskje av gangen) og pisk til eggehvitene er tykke og blanke.
  4. 4Vend inn melet, saltet og pistasjnøttene med en slikkepott for å blande.
  5. 5Fordel blandingen jevnt i den forberedte formen.
  6. 6Stek i ovnen i 30 minutter, til den er fast å ta på og toppen er gyllen. La den avkjøle i 10 minutter på en rist.
  7. 7Reduser ovnstemperaturen til 135 grader Celsius.
  8. 8Med en elektrisk kniv eller en veldig skarp kniv, skjær tynne skiver (ca. 0,6 cm tykke og 18 cm lange) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. 9Stek i ytterligere 20–25 minutter, eller til de er sprø, tørre og faste.
  10. 10Oppbevar i lufttett beholder.