
Whiskey-grillet flankstek
Lær hvordan du lager en saftig flank steak marinert i whiskey og grillet til perfeksjon. En perfekt hovedrett for sommerfesten eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 flank steak, ca. 900 gram, trimmet for fett og sener
- 1 løk, skivet tynt
- 2 teskjeer mesquite-krydderblanding
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 glass røykpreget BBQ-saus (1/4 kopp til marinade, 1 kopp til å tilsette senere)
- 2 dråper sterk saus
- 1/4 kopp bourbonwhiskey
Fremgangsmåte
- 1Plasser flanksteiken i en panne for å marinere. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle og gni det godt inn i kjøttet. La det marinere i minst én time (helst over natten). Varm opp grillen. Fjern overflødig marinade fra kjøttet og bland det med én kopp ekstra barbecue-saus. La det småkoke i flere minutter, og hold det deretter varmt. Grill kjøttet til medium-rare og la det hvile i noen minutter. Skjær flanksteiken på tvers av kjøttets fiber i tynne skiver. Smør på saus og server umiddelbart. Server gjerne med stekte bønner og coleslaw.