Cheeseburger-cupcakes

Cheeseburger-cupcakes

Lær hvordan du lager cheeseburger cupcakes, en unik og smakfull rett som passer til enhver anledning. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
hovedrett

Ingredienser

  • Bake spray med mel
  • 12 skiver hvitt brød
  • 225 gram magert kjøttdeig
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 6 skiver bacon
  • 1 middels stor rød løk, hakket
  • 1 spiseskje sterk sennep
  • 1 spiseskje søt sylteagurk relish
  • 85 gram skarp Cheddar, kuttet i 12 terninger (ca. 2 cm terninger)
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 kopp melk
  • 1/4 kopp rømme
  • 2 store egg
  • Vår spesialsaus:
  • 1/4 kopp majones
  • 2 spiseskje ketchup
  • Pynt:
  • Raspet romainesalat
  • Skivede tomater
  • Hakket rød løk
  • Dillpickleskiver

Fremgangsmåte

  1. 1For muffinsene: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kle en standard 12-porsjons muffinsform med papirformer til muffins. Spray papirformene med bakefett.
  2. 2Kutt ut en runding på 5 cm i diameter fra hver brødskive og rist dem i ovnen på et bakepapir til de er lett brune. Spar resten til brødsmuler. Legg en skive toast i bunnen av hver form og sett til side.
  3. 3Kok opp kjøttdeigen i en 25 cm stor stekepanne på middels varme til den er brunet, rør av og til, ca. 6 minutter. Rør inn 1/2 teskje salt og pepper. Hell av overflødig fett, om nødvendig, og ha kjøttdeigen i en middels stor bolle; sett til side.
  4. 4Tørk ut stekepannen med et kjøkkenpapir og stek bacon på middels varme til det er sprøtt, snu en gang, ca. 6 minutter. Ta ut og la renne av på kjøkkenpapir.
  5. 5Fjern alt unntatt 1 spiseskje av baconfettet fra pannen, og tilsett løken. Stek på middels varme, rør ofte, til løken er veldig myk, ca. 8 minutter. Rør inn sennep og sylteagurk. Bland dette inn i bollen med kjøttdeigen. Fordel jevnt i muffinsformene.
  6. 6Plasser en ostebit i hver form og trykk den forsiktig ned i kjøttblandingen.
  7. 7Visp sammen mel, bakepulver og resten av 1/4 teskje salt i en middels stor bolle. Visp sammen melk, rømme og egg i et målebeger på 1 liter. Tilsett melkeblandingen i melblandingen og visp bare til det er blandet. Hell tilbake i målebegeret. Hell over kjøttdeigen.
  8. 8Stek til en kakepinne satt inn i midten av muffinsene kommer ut ren, ca. 18–20 minutter. La muffinsene avkjøle i formen på en rist i 10 minutter.
  9. 9Til sausen: Bland majones, ketchup og sylte