
Cheeseburger-cupcakes
Lær hvordan du lager cheeseburger cupcakes, en unik og smakfull rett som passer til enhver anledning. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
hovedrett
Ingredienser
- Bake spray med mel
- 12 skiver hvitt brød
- 225 gram magert kjøttdeig
- 3/4 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 6 skiver bacon
- 1 middels stor rød løk, hakket
- 1 spiseskje sterk sennep
- 1 spiseskje søt sylteagurk relish
- 85 gram skarp Cheddar, kuttet i 12 terninger (ca. 2 cm terninger)
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1 kopp melk
- 1/4 kopp rømme
- 2 store egg
- Vår spesialsaus:
- 1/4 kopp majones
- 2 spiseskje ketchup
- Pynt:
- Raspet romainesalat
- Skivede tomater
- Hakket rød løk
- Dillpickleskiver
Fremgangsmåte
- 1For muffinsene: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kle en standard 12-porsjons muffinsform med papirformer til muffins. Spray papirformene med bakefett.
- 2Kutt ut en runding på 5 cm i diameter fra hver brødskive og rist dem i ovnen på et bakepapir til de er lett brune. Spar resten til brødsmuler. Legg en skive toast i bunnen av hver form og sett til side.
- 3Kok opp kjøttdeigen i en 25 cm stor stekepanne på middels varme til den er brunet, rør av og til, ca. 6 minutter. Rør inn 1/2 teskje salt og pepper. Hell av overflødig fett, om nødvendig, og ha kjøttdeigen i en middels stor bolle; sett til side.
- 4Tørk ut stekepannen med et kjøkkenpapir og stek bacon på middels varme til det er sprøtt, snu en gang, ca. 6 minutter. Ta ut og la renne av på kjøkkenpapir.
- 5Fjern alt unntatt 1 spiseskje av baconfettet fra pannen, og tilsett løken. Stek på middels varme, rør ofte, til løken er veldig myk, ca. 8 minutter. Rør inn sennep og sylteagurk. Bland dette inn i bollen med kjøttdeigen. Fordel jevnt i muffinsformene.
- 6Plasser en ostebit i hver form og trykk den forsiktig ned i kjøttblandingen.
- 7Visp sammen mel, bakepulver og resten av 1/4 teskje salt i en middels stor bolle. Visp sammen melk, rømme og egg i et målebeger på 1 liter. Tilsett melkeblandingen i melblandingen og visp bare til det er blandet. Hell tilbake i målebegeret. Hell over kjøttdeigen.
- 8Stek til en kakepinne satt inn i midten av muffinsene kommer ut ren, ca. 18–20 minutter. La muffinsene avkjøle i formen på en rist i 10 minutter.
- 9Til sausen: Bland majones, ketchup og sylte