
Jay sin signaturpizza-bunn
Lær hvordan du lager jay's signature pizza crust hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for pizzaentusiaster som vil ha en smakfull bunn. Oppdag tips og triks nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 teskje tørrgjær
- 1/2 teskje brunt sukker
- 1 1/2 kopper varmt vann (45°C)
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 1/3 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, løs opp gjæren og den brune sukkeret i vannet, og la det stå i 10 minutter.
- 2Rør inn salt og olje i gjærblandingen. Bland inn 2 ½ kopper av melet.
- 3Hell deigen ut på en ren, godt melet overflate, og kna inn mer mel til deigen ikke lenger er klissete. Plasser deigen i en godt oljet bolle, og dekk den med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse; dette tar omtrent 1 time. Slå ned deigen, og form den til en tett ball. La deigen hvile i et minutt før du kjevler den ut. Bruk den til din favoritt pizzadeig.
- 4Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Hvis du baker deigen på en pizzastein, kan du legge på fyllet direkte på deigen og steke umiddelbart. Hvis du baker pizzaen i en panne, smør pannen lett med olje, og la deigen heve i 15 eller 20 minutter før du legger på fyllet og baker den.
- 5Stek pizzaen i forvarmet ovn til osten og skorpen er gyllenbrune, ca. 15 til 20 minutter.