
Enkle scones
lær hvordan du lager enkle og deilige scones med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost eller te-tid, og krever minimale ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1/3 kopp sukker
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 8 spiseskjeer usaltet smør, frossent
- 1/2 kopp rosiner (eller tørkede currants)
- 1/2 kopp rømme
- 1 stort egg
Fremgangsmåte
- 1Juster ovnsstativet til midtre-lav posisjon og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en middels stor bolle, bland mel, 1/3 kopp sukker, bakepulver, natron og salt. Riv smør inn i melet med store hull på et rivjern; bruk fingrene til å arbeide inn smøret (blandingen skal minne om grovt mel), og rør deretter inn rosiner.
- 3I en liten bolle, visp sammen rømme og egg til en jevn blanding.
- 4Bruk en gaffel til å blande rømmen inn i melblandingen til det dannes store deigklumper. Bruk hendene til å presse deigen mot bollen til den samler seg til en ball. (Deigen vil være klissete enkelte steder, og det kan virke som om det ikke er nok væske i starten, men etter hvert som du presser, vil deigen samle seg.)
- 5Legg deigen på en lett melet overflate og form den til en sirkel på ca. 18–20 cm i diameter, ca. 2 cm tykk. Strø over resten av teskjeen med sukker. Bruk en skarp kniv til å skjære den i 8 trekanter; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, med ca. 2,5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 15–17 minutter. Avkjøl i 5 minutter og server varm eller romtemperert.