Enkle scones

Enkle scones

lær hvordan du lager enkle og deilige scones med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost eller te-tid, og krever minimale ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 8 spiseskjeer usaltet smør, frossent
  • 1/2 kopp rosiner (eller tørkede currants)
  • 1/2 kopp rømme
  • 1 stort egg

Fremgangsmåte

  1. 1Juster ovnsstativet til midtre-lav posisjon og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor bolle, bland mel, 1/3 kopp sukker, bakepulver, natron og salt. Riv smør inn i melet med store hull på et rivjern; bruk fingrene til å arbeide inn smøret (blandingen skal minne om grovt mel), og rør deretter inn rosiner.
  3. 3I en liten bolle, visp sammen rømme og egg til en jevn blanding.
  4. 4Bruk en gaffel til å blande rømmen inn i melblandingen til det dannes store deigklumper. Bruk hendene til å presse deigen mot bollen til den samler seg til en ball. (Deigen vil være klissete enkelte steder, og det kan virke som om det ikke er nok væske i starten, men etter hvert som du presser, vil deigen samle seg.)
  5. 5Legg deigen på en lett melet overflate og form den til en sirkel på ca. 18–20 cm i diameter, ca. 2 cm tykk. Strø over resten av teskjeen med sukker. Bruk en skarp kniv til å skjære den i 8 trekanter; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, med ca. 2,5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 15–17 minutter. Avkjøl i 5 minutter og server varm eller romtemperert.