Hvit ost og kyllinglasagne

Hvit ost og kyllinglasagne

oppskrift på hvitsost kylling lasagne - en kremet og smakfull rett med friske ingredienser. perfekt for en mettende middag eller helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 9 lasagneplater
  • 1/2 kopp smør
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper kyllingbuljong
  • 1 1/2 kopper melk
  • 4 kopper revet mozzarellaost, delt
  • 1 kopp revet Parmesanost, delt
  • 1 teskje tørket basilikum
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 2 kopper ricottaost
  • 2 kopper kokt, terningkuttet kyllingkjøtt
  • 2 (10 ounces) pakker frossen hakket spinat, tint og godt drenert
  • 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 1/4 kopp revet Parmesanost til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok lasagnenudlene i det kokende vannet i 8 til 10 minutter. Sil av vannet, og skyll med kaldt vann.
  2. 2Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Stek løk og hvitløk i smøret til de er møre, og rør jevnlig. Rør inn mel og salt, og la det småkoke til det bobler. Bland inn buljong og melk, og kok opp under konstant omrøring i 1 minutt. Rør inn 2 kopper mozzarellaost og 1/4 kopp Parmesanost. Krydre med basilikum, oregano og nykvernet svart pepper. Ta kjelen av varmen og sett til side.
  3. 3Fordel en tredjedel av sausen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Legg lagvis med en tredjedel av nudlene, ricottaost og kylling. Legg en tredjedel av nudlene over kyllingen, og fordel en tredjedel av sausen, spinat, og resten av mozzarella- og Parmesanostene (2 kopper mozzarella og 1/2 kopp Parmesan). Legg resten av nudlene over osten, og fordel resten av sausen jevnt over nudlene. Strø over hakket persille og 1/4 kopp Parmesanost.
  4. 4Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen.