Langtidskokt oksegryte IV

Langtidskokt oksegryte IV

oppskrift på slow cooker beef stew iv. lag en smakfull og møre biffgryte i din slow cooker. perfekt for kalde dager og enkel middagsløsning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund storfekjøtt i terninger
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje salt, eller etter smak
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp babykarameller
  • 4 store poteter, i terninger
  • 1 spiseskje tørket persille
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 2 kopper kokende vann
  • 1 (1 unse) pakke tørket løksuppeblanding
  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 løk, skivet
  • 1/4 kopp rødvin
  • 1/4 kopp varmt vann
  • 2 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kjøttet i en stor plastpose. Bland 1/4 kopp mel med 1/2 teskje salt; hell det i posen sammen med kjøttet, og rist for å dekke det jevnt.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kjøttstykkene, og kok til de er jevnt brune på utsiden. Overfør kjøttet til en slow cooker sammen med gulrøtter, poteter, persille og pepper. I en liten bolle, rør sammen 2 kopper kokende vann og tørre suppeblandinger; hell det i slow cookeren.
  3. 3I den samme stekepannen, smelt smør og stek løk til den er myk; overfør til slow cookeren. Hell rødvin i pannen, og rør for å løsne de brune bitene som har satt seg i bunnen. Ta pannen av varmen, og hell innholdet i slow cookeren.
  4. 4Dekk til, og kok på høy varme i 30 minutter. Skru ned varmen til lav, og kok i 6 timer, eller til kjøttet er mørt nok til å deles med en gaffel. I en liten bolle eller kopp, bland sammen 2 spiseskjeer mel med 1/4 kopp varmt vann. Rør dette inn i gryten, og kok uten lokk i 15 minutter, eller til sausen har tyknet.