
Langtidskokt oksegryte IV
oppskrift på slow cooker beef stew iv. lag en smakfull og møre biffgryte i din slow cooker. perfekt for kalde dager og enkel middagsløsning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund storfekjøtt i terninger
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp babykarameller
- 4 store poteter, i terninger
- 1 spiseskje tørket persille
- 1 teskje malt svart pepper
- 2 kopper kokende vann
- 1 (1 unse) pakke tørket løksuppeblanding
- 3 spiseskjeer smør
- 3 løk, skivet
- 1/4 kopp rødvin
- 1/4 kopp varmt vann
- 2 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Legg kjøttet i en stor plastpose. Bland 1/4 kopp mel med 1/2 teskje salt; hell det i posen sammen med kjøttet, og rist for å dekke det jevnt.
- 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kjøttstykkene, og kok til de er jevnt brune på utsiden. Overfør kjøttet til en slow cooker sammen med gulrøtter, poteter, persille og pepper. I en liten bolle, rør sammen 2 kopper kokende vann og tørre suppeblandinger; hell det i slow cookeren.
- 3I den samme stekepannen, smelt smør og stek løk til den er myk; overfør til slow cookeren. Hell rødvin i pannen, og rør for å løsne de brune bitene som har satt seg i bunnen. Ta pannen av varmen, og hell innholdet i slow cookeren.
- 4Dekk til, og kok på høy varme i 30 minutter. Skru ned varmen til lav, og kok i 6 timer, eller til kjøttet er mørt nok til å deles med en gaffel. I en liten bolle eller kopp, bland sammen 2 spiseskjeer mel med 1/4 kopp varmt vann. Rør dette inn i gryten, og kok uten lokk i 15 minutter, eller til sausen har tyknet.