
Uimotståelig irsk sodabrød
Lær hvordan du lager det perfekte irske soda breadet med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 1 teskje natron
- 1 egg, lett pisket
- 2 kopper kulturmelk
- 1/4 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en avlang form på 23 x 13 cm.
- 2Bland mel, bakepulver, sukker, salt og natron. Pisk egg og kulturmelk sammen, og tilsett alt på en gang i melblandingen. Rør forsiktig til det er akkurat blandet. Rør inn smør. Hell deigen i den forberedte formen.
- 3Stek i 65 til 70 minutter, eller til en kakepinne satt inn i brødet kommer ut rent. Avkjøl på en rist. Pakk inn i folie og la det stå i flere timer eller over natten for best smak.