
Ratatouille
lær hvordan du lager en klassisk ratatouille med friske grønnsaker. enkel oppskrift for en sunn og smakfull hovedrett. perfekt til middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer tørket persille
- 1 aubergine, skåret i 1/2 tommers terninger
- salt etter smak
- 1 kopp revet Parmesanost
- 2 zucchini, skivet
- 1 stor løk, skåret i ringer
- 2 kopper ferske sopp, skivet
- 1 grønn paprika, skivet
- 2 store tomater, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bunnen og sidene av en 1 ½ liters ildfast form med 1 spiseskje olivenolje.
- 2Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. Kok opp og rør hvitløk til den er lett brunet. Bland inn persille og aubergine. Kok opp og rør til auberginen er myk, ca. 10 minutter. Krydre med salt etter smak.
- 3Fordel aubergineblandingen jevnt i bunnen av den forberedte ildfaste formen. Strø over noen spiseskjeer parmesanost. Fordel squash i et jevnt lag over. Lett salt og strø over litt mer ost. Fortsett å legge lag på lag på denne måten, med løk, sopp, paprika og tomater, og dekk hvert lag med et lite dryss salt og ost.
- 4Stek i forvarmet ovn i 45 minutter.