
Russisk soppsuppe med sopp og poteter
oppskrift på russisk sopp- og potetsuppe. en varmende og smakfull rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer smør, delt
- 2 purre, hakket
- 2 store gulrøtter, skivet
- 6 kopper kyllingbuljong
- 2 teskjeer tørket dill
- 2 teskjeer salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 laurbærblad
- 900 gram poteter, skrellet og terninger
- 450 gram ferske sopp, skivet
- 1 kopp fløteblanding (halv og halv)
- 1/4 kopp hvetemel
- fersk dill til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Bland inn purre og gulrøtter, og kok i 5 minutter. Hell i buljong. Krydre med dill, salt, pepper og laurbærblad. Bland inn potetene, dekk til, og kok i 20 minutter, eller til potetene er møre, men faste. Fjern og kast laurbærbladet.
- 2Smelt resten av smøret i en stekepanne over middels varme, og stek sopp i 5 minutter, til de er lett brunet. Rør det inn i suppen.
- 3I en liten bolle, bland halv- og halvhøst og mel til en jevn røre. Rør det inn i suppen for å tykne den. Pynt hver skål med fersk dill før servering.