Hello Fresh Mobile Banner
Russisk soppsuppe med sopp og poteter

Russisk soppsuppe med sopp og poteter

oppskrift på russisk sopp- og potetsuppe. en varmende og smakfull rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer smør, delt
  • 2 purre, hakket
  • 2 store gulrøtter, skivet
  • 6 kopper kyllingbuljong
  • 2 teskjeer tørket dill
  • 2 teskjeer salt
  • 1/8 teskje malt svart pepper
  • 1 laurbærblad
  • 900 gram poteter, skrellet og terninger
  • 450 gram ferske sopp, skivet
  • 1 kopp fløteblanding (halv og halv)
  • 1/4 kopp hvetemel
  • fersk dill til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Bland inn purre og gulrøtter, og kok i 5 minutter. Hell i buljong. Krydre med dill, salt, pepper og laurbærblad. Bland inn potetene, dekk til, og kok i 20 minutter, eller til potetene er møre, men faste. Fjern og kast laurbærbladet.
  2. 2Smelt resten av smøret i en stekepanne over middels varme, og stek sopp i 5 minutter, til de er lett brunet. Rør det inn i suppen.
  3. 3I en liten bolle, bland halv- og halvhøst og mel til en jevn røre. Rør det inn i suppen for å tykne den. Pynt hver skål med fersk dill før servering.