
Mama sin asiatiske kylling og ris
oppskrift på mamas asiatiske kylling og ris. enkel, smakfull og rask å lage. perfekt for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp varmt vann
- 1/4 kopp pakket brunt sukker
- 2 spiseskjeer appelsinjuice
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer ketchup
- 1 spiseskje hvit eddik
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 1/4 teskje kinesisk femkrydder
- 1 teskje revet appelsinskall
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, i terninger
- 2 kopper vann
- 1 kopp ukokt hvit ris
- 2 teskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer kaldt vann
- Hakket grønn løk til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, rør sammen varmt vann, brunt sukker, appelsinjuice, soyasaus, ketchup, hvit eddik, hvitløk, rød pepperflak, fem-spice pulver og appelsinskall til sukkeret har løst seg opp og blandingen er godt blandet.
- 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne eller wok over middels varme, og kok og rør ut kyllingen til utsiden er gyllenbrun og innsiden ikke lenger rosa, i 10 til 12 minutter. Hell sausblandingen over kyllingen, kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og dekk til pannen. La det småkoke i 30 minutter, av og til med å røre.
- 3Mens kyllingen og sausen småkoker, kok opp ris og vann i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, i 20 til 25 minutter. Sett risen til side og hold den varm.
- 4Visp sammen maisstivelse og 2 spiseskjeer kaldt vann i en liten bolle til det er glatt, og rør det inn i kyllingen og sausen, litt av gangen. La kyllingen og sausen koke i ca. 2 minutter for å tykne, og server over varm kokt ris, strødd med grønn løk.