
Klassisk Tiramisu
oppskrift på klassisk tiramisu - en kremet og smakfull italiensk dessert med kaffe og mascarpone. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 eggeplommer
- 2. 1 1/4 kopper hvitt sukker
- 3. 1 1/4 kopper mascarponeost
- 4. 1 3/4 kopper kremfløte
- 5. 2 (340 gram) pakker ladyfingers
- 6. 1/3 kopp kaffelikør
- 7. 1 teskje usøtet kakaopulver, til støving
- 8. 1 (28 gram) kvadrat med halv-søt sjokolade
Fremgangsmåte
- 11. Bland eggeplommer og sukker i toppen av et dobbelkoker, over kokende vann. Skru ned varmen til lav, og kok i omtrent 10 minutter, under konstant omrøring. Fjern fra varmen og pisk eggeplommene til de er tykke og har en sitronfarge.
- 22. Tilsett mascarpone i de piskede eggeplommene. Pisk til det er godt blandet. I en separat bolle, pisk krem til stive topper. Vend forsiktig inn i eggeplommeblandingen og sett til side.
- 33. Del ladyfingers i to, og legg dem i bunnen og langs kantene av en stor glassbolle. Pensle med kaffelikør. Fordel halvparten av kremfyllet over ladyfingrene. Gjenta med ladyfingers, kaffelikør og kremfyll. Pynt med kakao og sjokoladekrøller. Sett i kjøleskapet i flere timer eller over natten.
- 44. For å lage sjokoladekrøllene, bruk en grønnsaksskreller og dra den langs kanten av sjokoladeplaten.