
Sprø og saftige ovnsbakte kyllinglår
oppskrift på crispy og møre bakt kyllinglår, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 8 benfrie kyllinglår med skinn
- 3. 1/4 teskje hvitløksalt
- 4. 1/4 teskje løksalt
- 5. 1/4 teskje tørket oregano
- 6. 1/4 teskje malt timian
- 7. 1/4 teskje paprika
- 8. 1/4 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og spray den med matlagingsspray.
- 22. Plasser kyllinglår på den forberedte bakeplaten.
- 33. Bland hvitløkssalt, løksalt, oregano, timian, paprika og pepper i en liten beholder med lokk. Lukk lokket og rist beholderen til krydderne er godt blandet. Strø krydderblandingen rikelig over kyllinglårene.
- 44. Stek kyllingen i den forvarmede ovnen til skinnet er sprøtt, lårene ikke lenger er rosa ved beinet, og saften renner klart, omtrent 1 time. En steketermometer som settes inn nær beinet bør vise 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).