
Beste stekte grønne tomater
oppskriften på de beste sprøstekte grønne tomater, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 store grønne tomater
- 2 egg
- 1/2 kopp melk
- 1 kopp hvetemel
- 1/2 kopp maismel
- 1/2 kopp brødsmuler
- 2 teskjeer grovt kosher-salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 kvart vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Skjær tomatene i 1/2 tomme tykke skiver. Kast bort endene.
- 2Visp egg og melk sammen i en mellomstor bolle. Ha mel på en tallerken. Bland maisenna, brødsmuler, salt og pepper på en annen tallerken. Dypp tomatene i melet for å dekke dem. Deretter dyppes tomatene i melk- og eggeblandingen. Rull dem i brødsmulene slik at de blir helt dekket.
- 3I en stor stekepanne, hell i vegetabilsk olje (nok til at det er 1/2 tomme olje i pannen) og varm opp på middels varme. Legg tomatene i pannen i porsjoner på 4 eller 5, avhengig av størrelsen på pannen. Ikke overfyll pannen, tomatene skal ikke berøre hverandre. Når tomatene er blitt brune, snu dem og stek på den andre siden. La dem renne av på kjøkkenpapir.