
Beef Bourguignon II
oppskrift på beef bourguignon ii, en smakfull fransk gryterett med oksekjøtt og rødvin. perfekt for helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 pund grytekjøtt i terninger
- 4 spiseskjeer smør
- 1 løk, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kopper rødvin
- 1 laurbærblad
- 3 spiseskjeer hakket frisk persille
- 1/2 teskje tørket timian
- 1 (170 gram) boks skivede sopp
- 1 (450 gram) boks hermetiske løk
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland sammen melet, saltet og den malte svarte pepperen. Vend storfebitene i denne blandingen.
- 2Smelt smøret eller margarin i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kjøttet og brun det godt på alle sider. Hell dette over i en ildfast form på 2 liter.
- 3Sett pannen tilbake på varmen og tilsett løk, gulrøtter og hvitløk. Surr i 5 til 10 minutter, eller til løken er myk. Tilsett vinen, laurbærbladet, persillen, timianen og væsken fra soppen. Hell over kjøttet.
- 4Stek, under lokk, ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 2 1/2 timer. Fjern lokket, tilsett hermetiske løk og sopphoder, og stek i ytterligere 30 minutter.