Fransk biffgryte

Fransk biffgryte

Lær hvordan du lager en klassisk fransk biffgryte med en rik smak. Perfekt for helgen eller hverdagen. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund storfekjøtt til gryterett, i terninger
  • 2. 1/4 kopp allsidig mel
  • 3. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4. 2 bokser á 14,5 unser med hakkede tomater i italiensk stil
  • 5. 1 boks á 14 unser med storfekraft
  • 6. 4 gulrøtter, hakket
  • 7. 2 poteter, skrellet og hakket
  • 8. 3/4 teskje tørket timian
  • 9. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 10. Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kjøtt og mel i en stor plastmatboks med lokk, og vend det godt slik at det blir jevnt dekket.
  2. 22. Brun kjøttet i en 6-liters kjele med varm vegetabilsk olje. Krydre med salt og pepper, hvis ønskelig.
  3. 33. Tilsett hakkede tomater, storfekraft, gulrøtter, poteter og timian. Kok opp; skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke i 1 time eller til storfekjøttet er mørt.
  4. 44. Rør inn sennep og server.