
Kjøttboller
Lær hvordan du lager deilige albondigas, spanske kjøttboller, med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kvart vann
- 2. 4 gulrøtter, skivet
- 3. 2 små poteter, skrelt og terninger
- 4. 1 middels løk, hakket
- 5. 1 ½ kopper salsa, medium eller sterk
- 6. 2 storfekraftbuljongterninger
- 7. 1 ½ pund kjøttdeig av storfe
- 8. 1/3 kopp krydrede tørre brødsmuler
- 9. 1/3 kopp melk
- 10. Hakket fersk koriander (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I en stor gryte med vann, kok opp vann, gulrøtter, poteter, løk, salsa og buljongterninger. Skru ned varmen til middels, og la det småkoke under omrøring av og til i omtrent 10 minutter.
- 22. Bland storfekjøtt, brødsmuler og melk i en bolle. Form til kjøttboller på ca. 2,5 cm i diameter, og slipp dem forsiktig ned i den kokende buljongen. Når suppen igjen koker, skru ned varmen til lav.
- 33. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene ikke lenger er rosa i midten og grønnsakene er møre. Server med et dryss koriander som garnityr.