
Amatriciana
Lær hvordan du lager en autentisk amatriciana. Enkel oppskrift på en smakfull italiensk pastarett med tomat, bacon og chili. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver bacon, hakket
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 1 teskje finhakket hvitløk
- 4. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 5. 2 bokser (ca. 410 g) hakkede tomater
- 6. 1 pund linguinapasta, ukokt
- 7. 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 8. 2 spiseskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Stek terningkastet bacon i en stor kjele på middels høy varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Sil av alt unntatt 2 spiseskjeer av fettet fra pannen.
- 22. Tilsett løk, og kok på middels varme i ca. 3 minutter. Rør inn hvitløk og rød pepperflak; kok i 30 sekunder. Tilsett hermetiske tomater, uten å sile av væsken; la det småkoke i 10 minutter, og bruk en gaffel til å knuse tomatene.
- 33. I mellomtiden, kok pastaen i en stor kjele med 4 liter kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet.
- 44. Rør inn basilikum i sausen, og vend deretter inn den kokte pastaen. Server med revet Parmesanost.