
Kanelboller II
Lær hvordan du lager perfekte cinnamon rolls med denne enkle oppskriften. Ideell for helgekosen eller en søt frokost. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp melk
- 1/2 kopp vann
- 2 spiseskjeer smør
- 3/4 teskje salt
- 3 kopper hvetemel
- 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 3 spiseskjeer myknet smør
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp rosiner (valgfritt)
- 1/3 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
- 1 kopp melis
- 1 1/2 spiseskjeer smeltet smør
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 spiseskjeer melk
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, varm opp 1/2 kopp melk, vann og 2 spiseskjeer smør til det er veldig varmt. Plasser melk, mel, salt, gjær, sukker og egg i brødmaskinens bolle i den rekkefølgen som produsenten anbefaler. Velg deigenivået. Trykk på Start.
- 2Når deigenivået er ferdig, tar du deigen ut av brødmaskinen og slår den ned. På en melet overflate, kjevle ut til et stort rektangel. Smør med det mykede smøret. Bland kanel og 1/3 kopp sukker. Strø blandingen over rektangelet. Strø rikelig med rosiner og/eller hakkede nøtter over toppen.
- 3Rull deigen opp til en logg, start fra den lange siden. Skjær i 12 skiver. Plasser bollene med snittflaten ned i en smurt 23x33 cm stor bakeform. Dekk til og la heve på et lunt sted til nesten doblet i størrelse, ca. 30 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Bland melis, 1,5 spiseskjeer smør, vaniljeekstrakt og 1,5 spiseskjeer melk til en tykk glasur; sett til side.
- 5Stek bollene i den forvarmede ovnen til de er gylne, 20 til 25 minutter. Ta ut og la dem avkjøle i 10 minutter. Smør glasuren over de varme bollene og nyt.