
Tante Millies brokkoligrateng
oppskrift på aunt millie's brokkoligrateng. enkel å lage, perfekt som hovedrett eller tilbehør. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 hoder fersk brokkoli, hakket
- 1 ½ kopper revet amerikansk ost
- 1 (10,75 unser) boks kondensert soppsuppe
- 1 ½ teskje salt
- 2 teskje malt svart pepper
- 3 spiseskjeer smør
- 2 kopper knuste, krydrede krutonger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkolien i det kokende vannet i 1 minutt. Sil av vannet, og sett til side.
- 3I en kjele over middels varme, bland osten, soppsuppen, salt og pepper. Rør til osten er smeltet. Tilsett brokkolien, og rør forsiktig for å dekke den. Hell blandingen over i en ildfast form på 23x33 cm.
- 4I en separat kjele, smelt smøret over middels varme. Bland inn krutongene, og strø dem over brokkoliblandingen.
- 5Stek i ovnen i 30 minutter, til toppen er gyllenbrun og brokkolien er mør.