
Marokkansk tagine
Lær hvordan du lager en autentisk marokkansk tagine hjemme. En smakfull og enkel rett som passer perfekt til hver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar – skåret i biter
- 1/2 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten smørkål squash, skrelt og hakket
- 1 boks (ca. 440 g) kikerter, drenert og skylt
- 1 gulrot, skrelt og hakket
- 1 boks (ca. 430 g) hakkede tomater med juice
- 1 boks (ca. 400 g) grønnsaksbuljong
- 1 spiseskje sukker
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt koriander
- 1 klype cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme, og stek kyllingen, løken og hvitløken i omtrent 15 minutter, til det er godt brunet.
- 2Bland squash, kikerter, gulrot, tomater med juice, buljong, sukker og sitronsaft i pannen. Krydre med salt, koriander og cayennepepper. Kok opp blandingen, og la den småkoke i 30 minutter, til grønnsakene er møre.