Marokkansk tagine

Marokkansk tagine

Lær hvordan du lager en autentisk marokkansk tagine hjemme. En smakfull og enkel rett som passer perfekt til hver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar – skåret i biter
  • 1/2 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten smørkål squash, skrelt og hakket
  • 1 boks (ca. 440 g) kikerter, drenert og skylt
  • 1 gulrot, skrelt og hakket
  • 1 boks (ca. 430 g) hakkede tomater med juice
  • 1 boks (ca. 400 g) grønnsaksbuljong
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 klype cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme, og stek kyllingen, løken og hvitløken i omtrent 15 minutter, til det er godt brunet.
  2. 2Bland squash, kikerter, gulrot, tomater med juice, buljong, sukker og sitronsaft i pannen. Krydre med salt, koriander og cayennepepper. Kok opp blandingen, og la den småkoke i 30 minutter, til grønnsakene er møre.