Crème brûlée

Crème brûlée

Lær hvordan du lager en perfekt creme brulee med denne enkle oppskriften. En deilig, kremet dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 6 eggeplommer
  • 6 spiseskjeer hvitt sukker, delt
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 1/2 kopper kremfløte
  • 2 spiseskjeer brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  2. 2Pisk eggeplommer, 4 spiseskjeer hvitt sukker og vaniljeekstrakt i en blandebolle til det blir tykt og kremaktig.
  3. 3Hell fløten i en kjele og varm opp på lav varme under omrøring til den nesten begynner å koke. Ta kjelen umiddelbart av varmen. Rør fløten inn i eggeplommeblandingen; pisk til det er godt blandet.
  4. 4Hell egge- og fløteblandingen i den øverste delen av et dobbelkjele. Varm opp under omrøring til blandingen lett dekker bonsiden av en skje, ca. 3 minutter. Ta kjelen umiddelbart av varmen og hell blandingen i en dyp, varmebestandig form.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 30 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  6. 6Forvarm ovnen til grill (broil).
  7. 7I en liten bolle blander du de resterende 2 spiseskjeene hvitt sukker og brunt sukker. Sikt denne blandingen jevnt over kremen. Plasser formen under grillen til sukkeret smelter, ca. 2 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
  8. 8Ta ut av ovnen og la avkjøle. Sett i kjøleskapet til kremen er stivnet igjen.