
Hasselbackpoteter
Lær hvordan du lager deilige hasselback poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt tilbehør for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store bakepoteter (ca. 8 unser)
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- salt og pepper etter smak
- 2 spiseskjeer finrevet fersk Romano-ost
- 1 spiseskje krydret tørr brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Skrell potetene, og legg dem i en bolle med kaldt vann for å forhindre misfarging. Legg potetene i en stor tresleiv eller metallskje. Bruk en skarp kniv til å skjære tvers over poteten, omtrent 3-6 mm (1/8 til 1/4 tomme) mellomrom, og pass på å skjære ned til kanten av skjeen, men ikke helt gjennom poteten. Skivene skal forbli sammenføyde i bunnen, og skjeen hjelper med å holde jevn dybde. Legg potetene tilbake i vannet, og gjenta prosessen med resten av potetene.
- 3Når alle potetene er skåret, legg dem med snittflaten opp i en liten ildfast form eller en liten stekepanne. Drypp over halvparten av smøret, og krydre med salt og pepper.
- 4Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen. Ta ut formen, og drypp over resten av smøret. Strø over Romano-ost og brødsmuler på toppen av potetene, og krydre med litt mer salt og pepper. Sett tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 20 minutter, eller til de er pent brune.