Fullkorns-, havregryns- og bananpannekaker

Fullkorns-, havregryns- og bananpannekaker

Lær hvordan du lager sunne og deilige fullkorns, havre og banan pannekaker. Perfekt frokost for en energirik start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp ukokt havregryn
  • 1 kopp fullkornsmel
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 ss tørrmelkpulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 2 kopper melk
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 banan, most

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de store havregrynene i en blender og kjør til de har en grov mel-aktig konsistens. Bland sammen den blendede havremel, fullkornsmel, hvetemel, brunt sukker, tørrmelk, bakepulver, natron og salt i en bolle; sett til side.
  2. 2Visp sammen egg, melk, vegetabilsk olje og vanilje. Rør inn den moste bananen. Hell eggeblandingen i melblandingen og rør forsiktig til det er akkurat blandet. La røren hvile i 5 minutter.
  3. 3Varm opp en lett oljet takke eller stekepanne over middels høy varme. Ha store skjeer med røre på takken, og stek til det dannes bobler og kantene er tørre, ca. 2 minutter. Snu og stek til den er gyllenbrun på den andre siden. Gjenta med resten av røren.