Brasiliansk hvit ris

Brasiliansk hvit ris

Lær hvordan du lager brazilian white rice med vår enkle oppskrift. Perfekt til enhver anledning og enkel å tilberede.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper langkornet hvit ris
  • 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 teskje salt
  • 4 kopper varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Legg risen i en sil og skyll grundig med kaldt vann; sett til side.
  2. 2Varm opp oljen i en kjele over middels varme. Kok løken i oljen i ett minutt. Rør inn hvitløken og kok til hvitløken er gyllenbrun. Tilsett risen og salt, og kok og rør til risen begynner å bli brun. Hell varmt vann over risen og rør. Skru ned varmen til lav, dekk til kjelen, og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 20–25 minutter.