
Søt og sur kjøttkaker
oppskrift på søt og sur kjøttkaker, en deilig rett med balansert smak av søtt og surt. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 1 kopp tørre brødsmuler
- 3. 1 teskje salt
- 4. 1/4 teskje malt svart pepper
- 5. 2 egg
- 6. 1 teskje tørket finhakket løk
- 7. 1 (15 unse) boks tomatsaus
- 8. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 9. 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 10. 1/2 kopp hvitt sukker
- 11. 2 teskjeer sennep, ferdiglaget
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. I en stor bolle, bland sammen karbonadedeigen, brødsmuler, salt, malt svart pepper, egg, løkflak og halve boksen med tomatsaus. Bland godt og hell det i en avlang brødform på 23 x 13 cm.
- 33. Trykk kjøttdeigen ned i formen, og lag en fordypning rundt kantene for sausen.
- 44. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 40 minutter.
- 55. I mellomtiden, i en liten kjele over middels varme, bland den resterende tomatsausen, brunt sukker, eddik, hvitt sukker og sennep. Kok opp og fjern fra varmen.
- 66. Når kjøttkaken har vært i ovnen i 40 minutter, ta den ut og hell sausen over toppen.
- 77. Sett den tilbake i ovnen og stek i ytterligere 20 minutter ved 175 grader C (350 grader F). La den hvile i 5 minutter før du tar den ut av formen.