
Quiche
Lær hvordan du lager en deilig quiche med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper revet sveitserost
- 2. 4 teskjeer allsidig mel
- 3. 1/2 kopp kokt skinke, i terninger
- 4. 3 egg
- 5. 1 kopp melk
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 1/4 teskje malt tørket sennep
- 8. 1 (23 cm) ubakt paibunn
- 9. 2 spiseskjeer hakket fersk persille, til pynt
- 10. 2 spiseskjeer hakkede pimiento-pepper, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bol, bland mel med den revne osten. Strø blandingen i paibunnen. På toppen av osten, strø over hakket skinke.
- 22. I en middels stor bol, pisk egg, melk eller fløte, og tilsett deretter salt og sennepspulver. Pisk til det er jevnt og hell over ost og skinke.
- 33. Legg et stykke plastfolie stort nok til å overlappe sidene over toppen av quichen, deretter et stykke aluminiumsfolie, og forsegl godt rundt kantene. (Plasten hindrer at folien setter seg fast i maten). Sett den ferdige quichen i fryseren.
- 44. Når den skal tilberedes, forvarm ovnen til 200°C (400°F). Fjern aluminiumsfolien og plastfolien. Pakk inn kantene av paibunnen med aluminiumsfolie for å beskytte den.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 60 minutter, eller til fyllet er stivnet og skorpen er gyllenbrun. Pynt med persille og pimiento hvis ønskelig.