Ti-minutters Szechuan-kylling

Ti-minutters Szechuan-kylling

oppskrift på en smakfull szechuan kylling som er klar på bare ti minutter. perfekt for travle hverdager. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst, skåret i terninger
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 spiseskjeer soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 1 ½ spiseskje hvitvinseddik
  • ¼ kopp vann
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 3 grønne løk, skåret diagonalt i 1/2 tommers biter
  • 1/8 teskje cayennepepper, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser kyllingen og maisstivelsen i en pose eller bolle, og vend det godt sammen. Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Stek kyllingbitene og hvitløken, og rør konstant til de er lett brune. Rør inn soyasausen, eddiken, sukkeret og vannet. Dekk til, og kok opp til kyllingbitene ikke lenger er rosa innvendig, ca. 3 til 5 minutter.
  2. 2Rør inn den grønne løken og cayennepepperet, og kok uten lokk i omtrent 2 minutter til. Server over hvit ris.