
Kapers og hellefisk
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull forrett med kapers og helleflundre. Perfekt for sjømatelskere og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 (8 ounces) steker av kveite
- 1/2 kopp hvitvin
- 1 teskje hakket hvitløk
- 1/4 kopp smør
- salt og pepper etter smak
- 3 spiseskje kapers, med væske
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halibutsteikene på alle sider til de er pent brune. Ta dem ut av pannen og sett til side.
- 2Hell vinen i pannen, og bruk en slikkepott til å skrape opp eventuelle brune biter fra bunnen. La vinen koke inn til nesten ingenting. Rør inn hvitløk, smør og kapers. Krydre med salt og pepper etter smak. La sausen småkoke i ett minutt for å blande smakene.
- 3Legg steikene tilbake i pannen og dekk dem med saus. Kok til fisken lett flaker seg med en gaffel. Server fisken umiddelbart med sausen fra pannen over.