Quiche Lorraine I

Quiche Lorraine I

Lær hvordan du lager en deilig quiche lorraine med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. En klassisk fransk rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 oppskrift på paideig til en 23 cm enkel bunnpai
  • 2. 6 skiver bacon
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 3 egg, pisket
  • 5. 1 ½ kopp melk
  • 6. ¼ teskje salt
  • 7. 1 ½ kopp revet sveitserost
  • 8. 1 spiseskje hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg paideigen i en form med dobbel lag aluminiumsfolie. Stek i den forvarmede ovnen i 8 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 4 til 5 minutter, eller til skorpen er stivnet. Reduser ovnstemperaturen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 33. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek på middels høy varme til det er jevnt brunt. Ta baconet ut av pannen, smuldre det og sett til side. Sett 2 spiseskjeer baconfett igjen i pannen. Stek løk i det reserverte fettet til den er myk; sil av overflødig fett og sett til side.
  4. 44. I en stor bolle, bland sammen egg, melk og salt. Rør inn bacon og løk. I en separat bolle, vend inn ost og mel. Tilsett osten i eggeblandingen og rør godt. Hell blandingen i den varme paideigen.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 35 til 40 minutter, eller til en kniv stukket inn i midten kommer ut ren. Hvis nødvendig, dekk kantene av skorpen med folie for å forhindre brenning. La quichen avkjøle i 10 minutter før servering.