Lilla-potet- og krabbegrateng

Lilla-potet- og krabbegrateng

oppskrift på purple-potato and crab gratin, en elegant og smakfull forrett med lilla poteter og krabbe. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ½ kopper kremfløte
  • nyrevet muskatnøtt
  • havsalt
  • nykvernet hvit pepper
  • 450 gram krabbekjøtt i klumper (helst fra Maine)
  • 1,4 kg lilla poteter*
  • *finnes på spesialbutikker for grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Pensle bunnen og sidene av en gratineringform på 3 liter (ca. 38 x 25 x 5 cm) med olivenolje. Med den flate siden av en tung kniv lett knus hvitløk og gni den over bunnen og sidene av formen. I en liten bolle rører du sammen fløte og muskatnøtt, havsalt og hvit pepper etter smak. Gjennomgå krabbekjøttet for å fjerne eventuelle skjellbiter og brusk, og del det i 3 porsjoner. Skrell potetene og bruk en mandolin eller annen manuell skiver til å skjære dem i tynne skiver på ca. 3 mm (1/8 tomme) på tvers. Del potetene i 4 porsjoner. Fordel en porsjon poteter jevnt i gratineringformen, og topp med en porsjon krabbe, og spre det jevnt. Krydre krabbelagget med havsalt og hvit pepper. Gjenta lagdelingen med de resterende porsjonene poteter og krabbe, krydre hver krabbelag og avslutt med poteter. Hell fløten jevnt over gratengen, og trykk lett ned på det øverste laget med poteter for å kortvarig underlette dem i fløten. Stek gratengen, dekket med aluminiumsfolie, midt i ovnen i 20 minutter. Fjern folien og stek videre til potetene er møre og lett gyldne, ca. 25 minutter til.