
Ukrainsk rød borsjtsuppe
oppskrift på ukrainian red borscht soup med en rik smak av rødbeter, kjøtt og grønnsaker. perfekt for en varmende forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (16 unse) pakke svinepølse
- 2. 3 mellomstore rødbeter, skrelt og revet
- 3. 3 gulrøtter, skrelt og revet
- 4. 3 mellomstore bakepoteter, skrelt og i terninger
- 5. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 6. 1 mellomstor løk, hakket
- 7. 1 (6 unse) boks tomatpuré
- 8. 3/4 kopp vann
- 9. 1/2 mellomstort hodekål, kjernet og revet
- 10. 1 (8 unse) boks hakkede tomater, drenert
- 11. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 12. salt og pepper etter smak
- 13. 1 teskje hvitt sukker, eller etter smak
- 14. 1/2 kopp rømme, til topping
- 15. 1 spiseskje hakket fersk persille til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Smuldre pølsen (hvis du bruker det) i en stekepanne over middels høy varme. Kok og rør til den ikke lenger er rosa. Ta av varmen og sett til side.
- 22. Fyll en stor kjele omtrent halvfull med vann (ca. 2 liter), og kok opp. Tilsett pølsen, og dekk til kjelen. La det koke opp igjen. Tilsett rødbetene, og kok til de har mistet fargen. Tilsett gulrøttene og potetene, og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Tilsett kål og en boks hakkede tomater.
- 33. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme. Tilsett løken, og kok til den er myk. Rør inn tomatpuré og vann, og bland godt. Overfør dette til gryten. Tilsett den rå hvitløken i suppen, dekk til og slå av varmen. La det stå i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
- 44. Server suppen i skåler, og pynt med rømme og frisk persille, hvis ønskelig.