Hello Fresh Mobile Banner
Klassiske middagsbrød

Klassiske middagsbrød

Lær hvordan du lager klassiske middagsboller med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som et deilig bakverk til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel, eller mer etter behov
  • 2. 1 pose Fleischmann's® RapidRise-gjær
  • 3. 2 spiseskjeer sukker
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1/2 kopp melk
  • 6. 1/4 kopp vann
  • 7. 2 spiseskjeer smør ELLER margarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland 3/4 kopp mel, uoppløst gjær, sukker og salt i en stor bolle. Varm melk, vann og smør til veldig varm (120 til 130 grader Fahrenheit). Tilsett i melblandingen. Pisk i 2 minutter på middels hastighet med en elektrisk mikser, og skrap ned i bollen av og til. Tilsett 1/4 kopp mel; pisk i 2 minutter på høy hastighet. Rør inn nok av det resterende melet til å lage en myk deig. Elt på lett melet overflate til den er glatt og elastisk, ca. 8 til 10 minutter. Dekk til og la hvile i 10 minutter.
  2. 22. Del deigen i 12 like store deler og form til baller. Plasser i en smurt rund 8-tommers form. Dekk til og la heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 30 minutter.
  3. 33. Stek i forvarmet ovn på 375 grader Fahrenheit i 20 minutter eller til den er ferdig. Ta ut av formen; pensle med ekstra smør, hvis ønskelig. Server varm.