Krydret eple-dropkaker
oppskrift på krydret epledropkaker – deilige småkaker med eple og krydder, perfekte til høst. rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 32 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- Crisco® Smør No-Stick Kokespray
- 1 eske (ca. 518 g) Pillsbury® Redusert Sukker Gul Kake
- 1/3 pinne Crisco® Smør Shortening eller 1/3 kopp Crisco® Smør Shortening
- 1 ts. malt kanel
- 1/2 ts. malt ingefær
- 1/8 ts. malt nellik
- 1 kopp skrelte og revne Granny Smith epler (ca. 1 stort eple)
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 1 stort egg
- 1/2 kopp Pillsbury® Redusert Sukker Vaniljefrosting
- 1/4 ts. malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Varm ovnen til 190 grader Celsius. Spray bakepapir med non-stick bakepulverspray.
- 2Bland kakeblanding og fett i en middels stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det dannes en grov deig. Strø krydder over blandingen. Tilsett eple, valnøtter og egg, og bland på lav hastighet til en jevn deig dannes.
- 3Sett teskjeer av deigen med 5 cm mellomrom på det forberedte bakepapiret.
- 4Stek i 11 til 13 minutter, eller til kantene er lett gyldne. Avkjøl i 1 minutt. Flytt over til en avkjølingsrist.
- 5Bland glasur og 1/4 teskje kanel i hjørnet av en 1-liters lufttett pose. Kna for å blande. Lukk posen. Varm i mikrobølgeovnen i 5 sekunder på full kraft (100 %). Klipp av et lite hjørne av posen. Klem posen for å dryppe glasur over de avkjølte småkakene. Strø over ekstra malt kanel.