Hello Fresh Mobile Banner
Roulader av steinbiter fylt med spinat, sopp og ovnsbakt rød paprika

Roulader av steinbiter fylt med spinat, sopp og ovnsbakt rød paprika

oppskrift på rødalades av steinbiter fylt med spinat, sopp og ovnsbakt rød paprika. en smakfull og elegant rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss smør uten salt
  • 170 gram ferske shiitakesopp, stilkene fjernet, eller ferske hvite dyrkede sopp, finhakket
  • 900 gram fersk spinat, stilket og grundig vasket
  • 4 filéer av flounder eller sole à 200 gram, den tykkeste enden av hver lett flatet ut mellom vokspapir
  • 2 hele eller fire halve ovnsbakte røde paprika, nylig ristet eller fra glass
  • Salt og pepper
  • 2 kopper kyllingkraft, oppvarmet
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 kopp varmt vann
  • 1/4 kopp sherryeddik
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 ts Dijon-sennep
  • 2 ts finhakket sjalottløk
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 3 ss finhakkede friske urter (gressløk, estragon, persille og/eller chervil)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne smeltes 2 spiseskjeer smør, og soppen kokes, krydret med salt og pepper, over middels varme under omrøring, til væsken har fordampet. Soppen overføres til en bolle og avkjøles. En annen 2 spiseskjeer smør smeltes i samme stekepanne, og spinaten kokes med salt og pepper, over moderat høy varme under omrøring, til den visner. Spinaten overføres til en liten sil for å renne av og avkjøles.
  2. 2Filetene legges med skinnsiden opp på en arbeidsflate, og krydres med salt og pepper. Hver filet dekkes med en fjerdedel av den kokte spinaten, en halv ristet rød paprika plasseres på hver filet, og soppen fordeles på filetene. Begynn med den smale (halen) enden av hver filet, og rull dem opp som en jelliorull for å innkapsle fyllet. Hver rull av filet kuttes på tvers i tre deler, og hver skive festes med en trepinne.
  3. 3Ruladene legges med snittflaten opp i en smurt, dyp stekepanne som akkurat er stor nok til å romme dem i ett lag. Kraft, vin og vann tilsettes, og ruladene pochers, dekket, på lav varme i 5 til 6 minutter, eller til de akkurat begynner å flake når de testes med en gaffel. Ruladene overføres til en tallerken med papirhåndkle for å renne av.
  4. 4I en bolle vispes eddikene, sennepen, sjalottløken, salt og pepper sammen. Gradvis tilsettes oljene i en tynn stråle, mens det vispes kontinuerlig, til dressingen emulgerer. De ferske urtene tilsettes. Vinaigretten overføres til en kjele og varmes forsiktig opp, mens den sirkuleres i kjelen, til den er akkurat varm.
  5. 5Ruladene anrettes på fire middagsfat, og den varme vinaigretten helles rundt dem.