Sopprisotto

Sopprisotto

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull mushroom risotto. Perfekt som hovedrett eller som del av et måltid. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 3 små løk, finhakket
  • 3. 1 fedd hvitløk, knust
  • 4. 1 teskje finhakket fersk persille
  • 5. 1 teskje finhakket selleri
  • 6. salt og pepper etter smak
  • 7. 1 ½ kopp ferske sopp, skivet
  • 8. 1 kopp hel melk
  • 9. ¼ kopp kremfløte
  • 10. 1 kopp ris
  • 11. 5 kopper grønnsaksbuljong
  • 12. 1 teskje smør
  • 13. 1 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Surr løk og hvitløk i olivenoljen til løken er myk og hvitløken er lett brunet. Fjern hvitløken, og rør inn persille, selleri, salt og pepper. Kok til sellerien er mør, og tilsett deretter sopp. Senk varmen til lav, og fortsett å koke til soppen er myk.
  2. 22. Hell melk og fløte i stekepannen, og rør inn risen. Varm opp til det begynner å småkoke. Rør inn grønnsaksbuljong, én kopp av gangen, og la væsken bli absorbert før du tilsetter mer.
  3. 33. Når risen er ferdigkokt, rør inn smør og Parmesanost, og ta av varmen. Server varm.