
Beef Wellington
Lær hvordan du lager en perfekt beef wellington med denne enkle oppskriften. Ideell for spesielle anledninger og festbord.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund storfefilét tenderloin
- 2 spiseskjeer smør, myknet
- 2 spiseskjeer smør
- 1 løk, hakket
- ½ kopp ferske sopp, skivet
- 2 unser leverpostei
- 2 spiseskjeer smør, myknet
- salt og pepper etter smak
- 1 (17,5 unser) pakke frossen butterdeig, tint
- 1 eggeplomme, vispet
- 1 (10,5 unser) boks storfebuljong
- 2 spiseskjeer rødvin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg storfe i en liten ildfast form, og smør det med 2 spiseskjeer myknet smør. Stek i 10 til 15 minutter, eller til det er godt brunet. Ta ut av formen, og la det avkjøle helt. Sett til side saftene fra formen.
- 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en stekepanne over middels varme. Surr løk og sopp i smøret i 5 minutter. Ta av varmen, og la det avkjøle.
- 3Bland sammen pate og 2 spiseskjeer myknet smør, og krydre med salt og pepper. Smør pate over storfe. Topp med løk- og soppsmør.
- 4Kjevle ut butterdeigen, og plasser storfe i midten. Brett opp kantene og forsegl alle kanter, pass på at sømmene ikke er for tykke. Legg storfe i en 23x33 cm stor ildfast form, lag noen små snitt i toppen av deigen, og pensle med eggeplomme.
- 5Stek ved 230 grader C (450 grader F) i 10 minutter, reduser deretter varmen til 220 grader C (425 grader F) og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til deigen er rik, gyllenbrun. Sett til side og hold varm.
- 6Hell alle de reserverte saftene i en liten kjele over høy varme. Rør inn storfebuljong og rødvin; kok opp og la det småkoke i 10 til 15 minutter, eller til det er litt redusert. Sil saften, og server med storfe.