
Pepperkaker II
Lær hvordan du lager deilige gingerbread cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt for julen eller når du vil ha en smakfull småkake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 kopper hvetemel
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 1 spiseskje malt ingefær
- 4. 1 teskje malt muskatnøtt
- 5. 1 teskje malt nellik
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. 1 kopp fettstoff, smeltet og litt avkjølt
- 8. 1 kopp sirup
- 9. 1 kopp pakket brunt sukker
- 10. 1/2 kopp vann
- 11. 1 egg
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Sikt sammen melet, bakepulveret, ingefæren, muskatnøtten, nellikene og kanelen; sett til side.
- 22. I en middels stor bolle, bland sammen smøret, sirupen, brunt sukker, vann, egg og vanilje til en jevn røre. Rør gradvis inn de tørre ingrediensene, til de er helt absorbert. Del deigen i 3 deler, trykk dem flate til ca. 4 cm tykkelse, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 3 timer.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykkelse. Kutt ut ønskede former med kjekskuttere. Plasser småkakene med 2,5 cm mellomrom på et ugredd stekebrett.
- 44. Stek i 10 til 12 minutter i den forvarmede ovnen. Når småkakene er ferdige, vil de se tørre ut, men fortsatt være myke å ta på. Ta dem ut av stekebrettet og avkjøl på avkjølingsrist. Når de er avkjølt, kan småkakene pyntes med glasur etter eget valg.