
Rundstekt Sauerbraten
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull round steak sauerbraten med en enkel oppskrift. Perfekt for helgekosen eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund toppbiff, trimmet og skåret i tynne skiver
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 pakke (0,75 unser) tørr brun sausblanding
- 2 kopper vann
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje brunt sukker
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 teskje Worcestershire-saus
- ¼ teskje malt ingefær
- 1 laurbærblad
- ½ teskje salt
- Nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett den skivede kjøttet og brun det godt. Fjern kjøttet. Bland inn kraften og vannet, og kok opp under omrøring.
- 2Rør inn løkpulver, brunt sukker, eddik, Worcestershire-saus, ingefær, laurbærblad og salt, samt nykvernet svart pepper etter smak. Legg kjøttet tilbake i pannen, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i én time, eller til kjøttet er mørt. Ta ut laurbærbladet.
- 3Merk: Du kan også overføre retten til en ildfast form og steke den dekket ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 1 1/2 time.