Hello Fresh Mobile Banner
En enkel oppskrift på focaccia

En enkel oppskrift på focaccia

oppskrift på verdens enkleste focaccia. perfekt for nybegynnere. lag en deilig focaccia på kort tid med denne enkle oppskriften.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 teskje hvitt sukker
  • 2. 1 (0,25 unser) pakke tørrgjær
  • 3. 1/3 kopp varmt vann (45°C)
  • 4. 2 kopper hvetemel
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, løs opp sukker og gjær i varmt vann. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 22. I en stor bolle, bland gjærblandingen med mel; rør godt for å blande. Rør inn mer vann, én spiseskje av gangen, til alt melet er absorbert. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar den kort i ca. 1 minutt.
  3. 33. Lett olj en stor bolle, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 30 minutter.
  4. 44. Forvarm ovnen til 245 grader Celsius (475 grader Fahrenheit).
  5. 55. Slapp av i deigen og legg den ut på en lett melet overflate; kna den kort. Trykk eller kjevle deigen ut til et ark og legg det på et lett smurt stekebrett. Pensle deigen med olje og strø over salt.
  6. 66. Stek focaccia i forvarmet ovn i 10 til 20 minutter, avhengig av ønsket sprøhet. Hvis du liker den fuktig og luftig, bør du vente omtrent 10 minutter. Hvis du foretrekker den sprøere og mørkere på utsiden, kan det hende du må vente 20 minutter.