Sukkerkjeks med smørkremglasur

Sukkerkjeks med smørkremglasur

Lær hvordan du lager deilige sukkerkjeks med kremet smørkremfrosting. Perfekt for koselige stunder og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp smør
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 2 egg
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 1/4 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp fettstoff
  • 1 pund melis
  • 5 spiseskjeer vann
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje smørsmakstilsetning

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland sammen smør, sukker, egg og vanilje med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Bland mel, bakepulver, natron og salt; rør gradvis inn melet i smørblandingen med en stødig skje til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i 2 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/4 tomme. Stikk ut ønskede former med småkakeutstikkere. Legg småkakene med 2 tommers mellomrom på ugreddede bakepapirkledde stekebrett.
  3. 3Stek i 4 til 6 minutter i den forvarmede ovnen. Ta småkakene ut av ovnen og avkjøl på wirehyller.
  4. 4Bruk en elektrisk mikser, pisk innsmør, melis, vann, salt, vaniljeekstrakt og smørsmak til det er luftig. Pynt småkakene etter at de er helt avkjølt.