
Sukkerkjeks med smørkremglasur
Lær hvordan du lager deilige sukkerkjeks med kremet smørkremfrosting. Perfekt for koselige stunder og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør
- 1 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3 1/4 kopper hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp fettstoff
- 1 pund melis
- 5 spiseskjeer vann
- 1/4 teskje salt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje smørsmakstilsetning
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland sammen smør, sukker, egg og vanilje med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Bland mel, bakepulver, natron og salt; rør gradvis inn melet i smørblandingen med en stødig skje til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i 2 timer.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/4 tomme. Stikk ut ønskede former med småkakeutstikkere. Legg småkakene med 2 tommers mellomrom på ugreddede bakepapirkledde stekebrett.
- 3Stek i 4 til 6 minutter i den forvarmede ovnen. Ta småkakene ut av ovnen og avkjøl på wirehyller.
- 4Bruk en elektrisk mikser, pisk innsmør, melis, vann, salt, vaniljeekstrakt og smørsmak til det er luftig. Pynt småkakene etter at de er helt avkjølt.