
Hjemmelaget lasagne
lær hvordan du lager hjemmelaget lasagne med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke lasagneplater (16 unser)
- 1/2 pund svinekjøttdeig
- 1/2 pund magert storfekjøttdeig
- 1 boks (8 unser) tomatsaus
- 1 boks (28 unser) knuste tomater
- 1 ss hakket fersk persille
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts tørket oregano
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1/8 ts hvitt sukker
- 1 1/2 ts tørket basilikum
- 1 1/2 ts salt
- 1 pund småkornet cottage cheese
- 3 egg
- 3/4 kopp revet Parmesanost
- 2 ts salt
- 1/4 ts malt svart pepper
- 1 pund revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett nudlene og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet og sett til side.
- 2Legg svinekjøtt og storfekjøtt i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. Rør inn tomatsaus, knuste tomater, persille, hvitløk, oregano, løk, sukker, basilikum og salt. La det småkoke på middels lav varme i 30 minutter, av og til omrøring.
- 3I en stor bolle blander du cottage cheese, egg, parmesanost, persille, salt og pepper.
- 4I en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form legger du to lag med nudler i bunnen. Fordel halvparten av osteblandingen, halvparten av mozzarella og halvparten av sausen over nudlene; gjenta lagene.
- 5Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i den forvarmede ovnen i 30 til 40 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 5 til 10 minutter. La lasagnen hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Server.