
Calzone
Lær hvordan du lager en deilig calzone med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller til fest. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper vann
- 1 teskje salt
- 3 kopper brødmel
- 1 teskje tørrmelkpulver
- 1 1/2 spiseskje hvitt sukker
- 2 teskjeer tørrgjær
- 3/4 kopp pizzasaus
- 4 unser pepperoni, hakket
- 1 1/4 kopper revet mozzarellaost
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Legg vann, salt, brødmel, tørrmelk, sukker og gjær i brødmaskinens bolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigprogrammet.
- 2Når syklusen er ferdig, kjevle ut deigen på en lett melet overflate; form den til et rektangel på 40 x 25 cm. Overfør til et lett smurt bakepapirkledd stekebrett. I en liten bolle, bland sammen hakket pepperoni og mozzarella.
- 3Spre pizzasaus i en stripe langs midten av deigen på langs, og legg på pølse- og ostefyll.
- 4Lag diagonale snitt 4 cm fra hverandre langs hver side, og skjær innenfor en halvmeter fra fyllet.
- 5Kryss striper over fyllet, og forsegl med litt vann.
- 6Pensle toppen med smeltet smør.
- 7Stek ved 175 grader Celsius i 35 til 45 minutter.