Krydret ovnsbakt kylling

Krydret ovnsbakt kylling

oppskrift på spicy ovnsstekt kylling med sprø skorpe og saftig innside. enkel å lage, perfekt til middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp kulturmelk
  • 1/4 kopp sterk saus
  • 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvpar
  • 1 kopp tørr brødsmuler
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 teskjeer løkpulver
  • 1 teskje maisstivelse
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1 teskje hvitløkssalt
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 teskje paprika
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels bolle, bland kulturmelk og hot pepper-saus. Legg kyllingen i blandingen for å dekke den. Dekk til, og la den marinere i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3I en separat middels bolle, bland tørre brødsmuler, mel, løkpulver, maisstivelse, hvitt sukker, hvitløkssalt, salt, pepper, paprika og cayennepepper. Dekk kyllingen grundig med brødsmuleblandingen.
  4. 4Varm opp olivenolje i en middels stekepanne over middels varme, og stek kyllingen i 5 til 7 minutter på hver side, til den er lett brunet.
  5. 5Overfør kyllingen til en middels ildfast form, og stek den i den forvarmede ovnen i 30 minutter, til den ikke lenger er rosa og saften renner ut.