
Krydret ovnsbakt kylling
oppskrift på spicy ovnsstekt kylling med sprø skorpe og saftig innside. enkel å lage, perfekt til middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp kulturmelk
- 1/4 kopp sterk saus
- 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvpar
- 1 kopp tørr brødsmuler
- 1/2 kopp hvetemel
- 2 teskjeer løkpulver
- 1 teskje maisstivelse
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 teskje hvitløkssalt
- 1 teskje salt
- 1 teskje pepper
- 1 teskje paprika
- 1/2 teskje cayennepepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en middels bolle, bland kulturmelk og hot pepper-saus. Legg kyllingen i blandingen for å dekke den. Dekk til, og la den marinere i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3I en separat middels bolle, bland tørre brødsmuler, mel, løkpulver, maisstivelse, hvitt sukker, hvitløkssalt, salt, pepper, paprika og cayennepepper. Dekk kyllingen grundig med brødsmuleblandingen.
- 4Varm opp olivenolje i en middels stekepanne over middels varme, og stek kyllingen i 5 til 7 minutter på hver side, til den er lett brunet.
- 5Overfør kyllingen til en middels ildfast form, og stek den i den forvarmede ovnen i 30 minutter, til den ikke lenger er rosa og saften renner ut.