Kylling med karri

Kylling med karri

Lær hvordan du lager en deilig currykylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som alle liker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel kylling, delt i 8 stykker og skinnet
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 ss paprika, eller etter smak
  • 1 ss smør
  • 1 eple, kjernet og hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 ss karri, eller mer etter smak
  • 1 boks (ca. 300 g) soppsuppe med krem
  • 1 kopp halv- og helkrem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Legg kyllingstykkene i ett lag i en 23x33 cm stor ildfast form. Krydre kyllingen rikelig med salt, pepper og paprika; sett til side.
  3. 3Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett eple og løk i det smeltede smøret, krydre med karri, og kok og rør til eple og løk er møre, ca. 7–10 minutter. Rør inn soppsuppen og halv og halv i blandingen til den er godt blandet; skje det over kyllingstykkene.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen ikke lenger er rosa ved beinet, og saften er klar, ca. 75 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 82 grader C (180 grader F).