
Sitron- og valmuefrømuffins I
Lær hvordan du lager de perfekte lemon poppy seed muffins. Enkle steg for steg instrukser, ideell for frokost eller snacks. Prøv oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp valmuefrø
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 2 egg
- 1 kopp sitronyogurt
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 ss revet sitronskall
- 1/3 kopp sitronsaft
- 3 ss hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en muffinsform lett.
- 2Bland melet, ¾ kopp hvitt sukker, valmuefrø, bakepulver, natron og salt.
- 3I en separat bolle blander du eggene, yoghurt, vegetabilsk olje og sitronzest. Bland godt og hell over melblandingen. Rør til det akkurat er blandet – ikke overbland!
- 4Fordel røren jevnt i muffinsformene. Stek ved 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 20 minutter.
- 5Bland sitronsaften med de resterende 3 spiseskjeene hvitt sukker. Rør til sukkeret er oppløst.
- 6Når muffinsene er ferdigstekte, stikk flere hull i toppen med en tannpirker. Hell sakte omtrent 1 spiseskje av sitron- og sukkerblandingen over hver muffin. La muffinsene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut.