Hello Fresh Mobile Banner
Sitron- og valmuefrømuffins I

Sitron- og valmuefrømuffins I

Lær hvordan du lager de perfekte lemon poppy seed muffins. Enkle steg for steg instrukser, ideell for frokost eller snacks. Prøv oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp valmuefrø
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 egg
  • 1 kopp sitronyogurt
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1/3 kopp sitronsaft
  • 3 ss hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en muffinsform lett.
  2. 2Bland melet, ¾ kopp hvitt sukker, valmuefrø, bakepulver, natron og salt.
  3. 3I en separat bolle blander du eggene, yoghurt, vegetabilsk olje og sitronzest. Bland godt og hell over melblandingen. Rør til det akkurat er blandet – ikke overbland!
  4. 4Fordel røren jevnt i muffinsformene. Stek ved 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 20 minutter.
  5. 5Bland sitronsaften med de resterende 3 spiseskjeene hvitt sukker. Rør til sukkeret er oppløst.
  6. 6Når muffinsene er ferdigstekte, stikk flere hull i toppen med en tannpirker. Hell sakte omtrent 1 spiseskje av sitron- og sukkerblandingen over hver muffin. La muffinsene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut.