Hello Fresh Mobile Banner
Chef Johns stekt kalkun med saus

Chef Johns stekt kalkun med saus

Lær hvordan du lager en saftig kalkun med smakfull saus med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt til høytider eller søndagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 1 spiseskje malt svart pepper
  • 1 spiseskje fugleblanding
  • 1 (12 pund) hel kalkun, nakke og innmat reservert
  • 2 løk, grovhakket
  • 3 stilker selleri, grovhakket
  • 2 gulrøtter, grovhakket
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 1/2 bunt fersk salvie
  • 1/2 kopp smør
  • 1 laurbærblad
  • 6 kopper vann
  • 2 spiseskjeer kalkunfett
  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 3 kopper kalkunsaft fra stekepannen
  • 1/4 teskje balsamicoeddik (valgfritt)
  • 1 spiseskje hakket fersk salvie
  • salt og malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
  2. 2Bland 2 spiseskjeer salt, 1 spiseskje pepper og fuglekyllingkrydder i en liten bolle.
  3. 3Tuck kalkunvingene under fuglen, og krydre hulrommet med omtrent 1 spiseskje av fuglekyllingkrydderblandingen.
  4. 4Sett igjen resten av fuglekyllingkrydderblandingen til side.
  5. 5Bland løk, selleri og gulrøtter i en bolle.
  6. 6Fyll hulrommet i kalkunen med omtrent 1/2 kopp av grønnsaksblandingen, rosmarinstilker og 1/2 bunt salvie.
  7. 7Bind bena sammen med kjøkkenhyssing.
  8. 8Løsne skinnet på toppen av kalkunbrystet med fingrene eller en liten slikkepott.
  9. 9Legg omtrent 2 spiseskjeer smør under skinnet og fordel det jevnt.
  10. 10Smør resten av smøret (ca. 2 spiseskjeer) over hele utsiden av skinnet.
  11. 11Strø kalkunen med resten av fuglekyllingkrydderblandingen.
  12. 12Fordel resten av løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
  13. 13Plasser kalkunen oppå grønnsakene.
  14. 14Fyll pannen med omtrent 1/2 tomme vann.
  15. 15Dekk kalkunen med et ark aluminiumsfolie over brystet.
  16. 16Stek kalkunen i den forvarmede ovnen til den ikke lenger er rosa ved beinet, og saften renner klart, ca. 3 1/2 time.
  17. 17En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 75 grader C (165 grader F).
  18. 18Fjern folien de siste timene av stekingen.
  19. 19Øs kalkunen med stekesjyen underveis.
  20. 20Mens kalkunen stekes, lag kraft:
  21. 21Plasser nakke, hjerte og innmat i en kjele med laurbærblad og vann.
  22. 22Kok opp og la småkoke på middels varme i 2 timer.
  23. 23Sil ut innm