
Brokkoli- og ostegrateng
oppskrift på en deilig broccoli cheese bake, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 kopper fersk brokkoli
- 1/2 kopp smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 liten løk, hakket
- 1 1/4 kopper melk
- Salt og pepper etter smak
- 4 kopper revet sveitserost
- 2 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 2Plasser brokkoli i en damper over 2,5 centimeter kokende vann, og dekk til. Kok til den er mør, men fortsatt fast, i omtrent 2 til 6 minutter. Sil av vannet.
- 3Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme og tilsett mel; kok til det bobler. Rør inn løk og gradvis tilsett melk, og rør godt. Kok opp og la det koke i 1 minutt. Fjern fra varmen og smak til med salt og pepper. Rør inn ost og egg; bland godt. Bland sammen osteblandingen med brokkolien og hell over i en ildfast form på 23 x 33 centimeter.
- 4Stek i forvarmet ovn i 30 minutter.