Brokkoli- og ostegrateng

Brokkoli- og ostegrateng

oppskrift på en deilig broccoli cheese bake, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 kopper fersk brokkoli
  • 1/2 kopp smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 1/4 kopper melk
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 kopper revet sveitserost
  • 2 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 2Plasser brokkoli i en damper over 2,5 centimeter kokende vann, og dekk til. Kok til den er mør, men fortsatt fast, i omtrent 2 til 6 minutter. Sil av vannet.
  3. 3Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme og tilsett mel; kok til det bobler. Rør inn løk og gradvis tilsett melk, og rør godt. Kok opp og la det koke i 1 minutt. Fjern fra varmen og smak til med salt og pepper. Rør inn ost og egg; bland godt. Bland sammen osteblandingen med brokkolien og hell over i en ildfast form på 23 x 33 centimeter.
  4. 4Stek i forvarmet ovn i 30 minutter.