
Knekkebrød med hvitt, sprøtt brød
lær hvordan du lager sprøtt hvitt brød med enkel oppskrift. perfekt til frokost eller lunsj. steg-for-steg guide for ferskt hjemmelaget brød.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer tørrgjær, aktiv
- 1 spiseskje sukker, hvitt
- 2 kopper vann
- 1 kopp melk
- 2 spiseskjeer margarin, myknet
- 6 kopper brødmel
- 1 spiseskje salt
Fremgangsmåte
- 1I en liten blandingsbolle, løs opp gjær og sukker i det varme vannet. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
- 2I en stor blandingsbolle, bland gjærblandingen med melken, smøret eller margarin, 4 kopper av melet og saltet; rør godt sammen. Tilsett det resterende melet, 1/2 kopp av gangen, og rør godt etter hver tilsetning. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og elter til den er glatt og smidig, ca. 8 minutter.
- 3Smør en stor blandingsbolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et varmt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
- 4Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 5Slå ut luften av deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler og form til brød. Plasser brødene i to smurte, 23x13 cm (9x5 tommer) brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
- 6Spray brødene med vann og stek dem i ovnen ved 200 grader C (400 grader F) i 20 til 30 minutter, eller til brødene er gyldne og bunnen av et brød høres hul ut når du banker på det.